Snem asi každého především mladého člověka je mít vlastní bydlení, ať už se jedná o dům či byt. A není divu, výhody tu rozhodně jsou. Především se nemusíte bát, že vám majitel neprodlouží smlouvu, například proto, že našel lukrativnější využití pro svou nemovitost. Také nemusíte každý měsíc platit někomu za to, že můžete užívat jeho majetek. Navíc si bydlení můžete po libosti upravit.

To vše je samozřejmě velice pěkné, avšak jen malé procento lidí má šanci na tento sen dosáhnout. Je to způsobeno tím, že cena nemovitostí rozhodně není nejmenší. Jistě, je to pochopitelné, neboť se jedná o velmi žádanou, a přitom omezenou komoditu. Míst, kde se dá stavět, zkrátka přibývat nebude, alespoň dokud se plovoucí města nestanou realitou.

hypoteka5

Naštěstí zde existuje řešení. Je jím hypotéka, což je účelová půjčka, určená ke koupi či rekonstrukci konkrétní, předem dané nemovitosti. Je to v současné době nejběžnější způsob financování bydlení a je poskytována jak bankami, tak nebankovními společnostmi.

Zde se ale nabízí otázka: kterého poskytovatele vybrat? Jak banky, tak firmy zabývající se nejrůznějšími půjčkami mají své výhody a nevýhody. U bank je to především solidnost a obvykle nižší úrok a poplatky. Navíc zde máte k dispozici takové věci, jako je pojištění splácení v případě ztráty zaměstnání.

hypoteka3

Na druhou stranu nebankovní hypotéky https://www.nebankovni-hypoteky-uvery.cz/nebankovni-hypoteky mají takové podmínky, které je činí dostupnější mnohem širší veřejnosti. Dostanou ji zde i lidé, kteří by byli v bance odmítnuti, například z důvodu nízkého příjmu či proto, že mají záznam v registru dlužníků, byť mohou mít tyto dluhy již dávno splacené.

Záleží tak na každém, jak si vybere, neboť žádné dvě situace nejsou stejné. Pro někoho může být výhodnější ta bankovní pro svou nižší cenu, jiný dá přednost té nebankovní proto, že nechce tolik informací.

Ve všech případech však platí, že je dobré si předem řádně přečíst smlouvu i veškeré podmínky. Vyhnete se tak v budoucnu ošklivým překvapením.